Piek Vossen ontvangt Spinozapremie> VU is verder kijken
Piek Vossen ontvangt Spinozapremie

Piek Vossen ontvangt dit jaar de Spinozapremie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De Spinozapremie van 2,5 miljoen euro is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap en wordt toegekend aan onderzoekers die tot de absolute wereldtop behoren. Piek Vossen is hoogleraar Computationele Lexicologie bij de Faculteit der Letteren van de Vrije Universiteit Amsterdam en onderzoekt hoe computers taal kunnen begrijpen.

Sluiten Nieuwsbericht
Graduation Day> VU is verder kijken
Graduation Day

145 Masterstudenten van de Faculteit der Letteren kregen op 12 november tijdens een feestelijke ceremonie in de aula hun getuigschrift uitgereikt, in het bijzijn van familie en vrienden.

Sluiten Lees het nieuwsbericht
Nederlands voor anderstaligen> VU is verder kijken
Nederlands voor anderstaligen

VU-NT2 biedt taalonderwijs aan voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren spreken en verstaan, schrijven en lezen. Docenten, professionals en organisaties die zich met taalonderwijs bezighouden, kunnen bij VU-NT2 terecht voor een docentenopleiding, advies, training, samenwerking in projecten en ontwikkeling van leermiddelen.

Sluiten NT2 AcademyNT2 Expert
Voorlichting> VU is verder kijken
Voorlichting

De Faculteit der Letteren van de VU biedt je het hele jaar door mogelijkheden om meer informatie te krijgen over een opleiding of eens de sfeer te komen proeven op de universiteit. Denk maar aan een dagje meelopen met een student, een masterclass of natuurlijk één van de voorlichtingsdagen!

Sluiten BachelorvoorlichtingMastervoorlichting

Faculteit der Letteren

Faculteit der Letteren

Welkom bij de Faculteit der Letteren. Per september is de faculteit der Letteren onderdeel van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Het laatste nieuws en de agendapunten lees je op de website van de nieuwe faculteit: fgw.vu.nl.

Via het menu aan de rechterkant bezoek je direct pagina’s met interessante informatie op de nieuwe website van de faculteit der Geesteswetenschappen. Bijvoorbeeld het aanbod Bacherloropleidingen of Masteropleidingen.

De persoonlijke pagina's van het wetenschappelijk personeel blijven voorlopig nog op deze website te vinden.

Op vu.nl kun je kennismaken met het volledige aanbod opleidingen aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Masteravond 9 december Volg onze faculteit

spamfuik@vu.nl